Net als in 2017 zal de Oranjevereniging Pijnacker ook dit jaar weer een groots feest organiseren op Koningsdag. Het centrum van Pijnacker zal weer bruisen voor jong en oud en van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.
Maar er is meer dan alleen een groots Oranjefeest op vrijdag 27 april. Ook dit jaar staat er gedurende de Oranjefeesten een mooie feesttent op het Raadhuisplein.

35+ Soos met heerlijke muziek van toen en Anders Oranje op zondagmiddag

DSC 4479We beginnen in deze tent met een heerlijke muziekavond voor iedereen van 35 jaar en ouder: De 35+ SOOS op zaterdagavond 21 april.
De tent op het Raadhuisplein gaat om 19.30 uur open en tot 23.30 uur wordt er weer geweldige muziek gebracht door de band TwentySicks. Zij worden ondersteund door Disco Galaxy.

Op zondagmiddag 22 april is de tent de locatie voor het muzikale feest van de gezamenlijke kerken: “Anders Oranje”.

Gezellige meezingmiddag met de Reiko's en koor Sounds of Joy

DSC 9963Op dinsdagmiddag 24 april is er aandacht voor de wat ouderen in Pijnacker. Een gezellige meezingmiddag start om 2 uur in de tent. Voordat de Reiko’s en het koor 'Sounds of Joy' (uit Nootdorp) zullen beginnen met hun optredens verzorgt de Fair Trade Werkgroep waarschijnlijk een speciale lunch. Dat betekent dat de bezoekers van deze middag al vanaf 12 uur van harte welkom zijn voor een heerlijke Fair Trade Lunch.

Koningsdag 2018

Op vrijdag 27 april is het vanaf 9.30 uur tot 23.30 de hele dag Koningsdag in het centrum van Pijnacker. Als de eerste vroege wandelaars van de Oranje wandeltocht al op de terugweg zijn, dan zal om 9.30 Koningsdag officieel worden geopend door Burgemeester Ravestein. Uiteraard is Drumfanfare Haaglanden hierbij aanwezig voor de vrolijke muzikale klanken.
Daarna zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Kinderrommelmarkt, oude ambachten, optredens van Rolando, kermisattracties, paardenringsteken, luchtkussens, turn demonstraties en een skelterbaan. En er komen verschillende stoommachines zoals een echte stoomzaag machine en een stoomwals.

DSC 0120DSC 0177DSC 0164
Het Raadhuisplein, de Kerkweg, Emmapark, de Julianalaan, Stationsstraat en Oost- en Westlaan vormen het decor van al deze activiteiten. Uiteraard zijn er weer voldoende horecagelegenheden om te eten, drinken en snoepen.
Natuurlijk is er ook veel muziek op en rond de feesttent op het Raadhuisplein. Na het optreden van Rolando voor de allerkleinsten zullen rond 12 uur enkele DJ’s optreden.

Om 4 uur wordt het gezellig met de Amazing Stroopwafels. Daarna zullen De Eppies en de Band with Benefits de gehele avond voor een heerlijke Oranje avond zorgen.

Beatrixrun op Bevrijdingsdag

DSC 1382Op Bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, gaat de 35e Beatrixrun om 10.15 uur van start. Zoals gebruikelijk zal de Run weer starten vanaf het Raadhuisplein in Pijnacker. De fans en vrienden van de Run zullen zeker al weer vroeg aanwezig zijn op het plein. Vanaf ca. half 9 komen de honderd zijspanmotoren, bestuurders, passagiers en begeleiders naar het centrum van Pijnacker.
Ook de liefhebbers van (zijspan)-motoren kunnen hun hart weer ophalen met zo veel verschillende motoren.
Om precies 16.45 uur zal de stoet met motoren weer arriveren in Pijnacker en de traditionele Engelse Lus rijden over de Oost- en Westlaan. Dat levert altijd veel getoeter, blije gezichten en heel bekijks op. Kom je ook?

De gehele route met doorkomsttijden en meer informatie over de Beatrixrun vind je op www.beatrixrun.nl